عسل طبیعی مرکبات و سرطان مطالعات کنونی نشان میدهد که عسل ممکن است از طریق مکانیسمهای مختلفی اثرات ضد سرطانی داشته باشد تحقیقات نشان داده است.
عسل از طریق تداخل با مسیرهای سیگنال دهی سلولی متعدد، از جمله مسیرهای القای آپوپتوز، ضد جهش زا، ضد تکثیر و ضد التهاب، خاصیت ضد سرطانی دارد.
عسل پاسخ های ایمنی را اصلاح می کند عسل برای جلوگیری از تکثیر سلولی، القای آپوپتوز، اصلاح پیشرفت چرخه سلولی و ایجاد دپلاریزاسیون غشای میتوکندری در انواع مختلفی از سرطان مانند سلولهای سرطان پوست سلولهای اپیتلیال آدنوکارسینوما، سلولهای سرطان دهانه رحم، مشخص شده است.
سلولهای سرطانی آندومتر،سلولهای سرطانی کبد، سلولهای سرطان کولورکتال، سلولهای سرطان پروستات، کارسینوم سلول کلیوی سلولهای سرطانی مثانه، سرطان ریه سلولهای غیر کوچک انسان، سرطان استخوان سلولها، و سرطان خون و سلولهای سرطانی دهاناست.
عسل میتواند انواع مختلفی از تومور را در مدلسازی حیوانی از جمله سرطان سینه، کارسینوم، ملانوما، سرطان روده بزرگ، سرطان کبد و سرطان مثانه مهار کند. با این حال، مطالعات بیشتری برای بهبود درک ما از تأثیر مثبت عسل و سرطان مورد نیاز است.
عسل و آسم عسل معمولاً در طب عامیانه برای درمان التهاب، سرفه و تب استفاده می شود توانایی عسل در کاهش علائم مرتبط با آسم یا به عنوان یک عامل پیشگیرانه برای جلوگیری از القای آسم نشان داده شد.
عسل و بیماری های قلبی عروقی آنتی اکسیدان های موجود در عسل مانند فلاونوئیدها، پلی فنول ها، ویتامین C و مونوفنولیک ها ممکن است با کاهش خطر نارسایی های قلبی عروقی مرتبط باشند.
در بیماری کرونری قلب، اثرات محافظتی فلاونوئیدها مانند آنتی اکسیدان، ضد ترومبوتیک، ضد ایسکمیک و شل کننده عروق و فلاونوئیدها از طریق سه مکانیسم خطر ابتلا به اختلالات عروق کرونر قلب را کاهش می دهد: بهبود اتساع عروق کرونر، کاهش توانایی عروق کرونر. پلاکتها در خون لخته میشوند و از اکسید شدن لیپوپروتئینهای با چگالی کم جلوگیری میکنند.
اگرچه طیف گسترده ای از انواع آنتی اکسیدان وجود دارد، اسید کافئیک، کوئرستین، فن اتیل استر، کامفرول، گالانژین و آکاستین در انواع مختلف عسل غالب است.